Truflowe spaghetti z łososiem i groszkiem
Przepis z gatunku: danie na spontanie! Czyli przegląd szafki i lodówki i co by tu zjeść na szybko 🙂 Truflowe spaghetti zastąpicie bez problemu dowolnym innym makaronem.
Składniki:
- 200 g truflowego spaghetti
- 3 łyżki oliwy truflowej
- 100 ml śmietanki 30%
- mała cebulka
- ząbek czosnku
- 200 g łososia wędzonego
- 50 g tartego parmezanu
- 150 g mrożonego groszku
- sól
- pieprz
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie truflowej szklimy posiekaną drobno cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy łososia i groszek i dusimy 5 min. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem.
Odlewamy makaron zostawiać około dwie łyżki wody z gotowania. Dodajemy wodę do sosu, rozprowadzamy, a następnie dodajemy makaron, mieszamy i czekany chwile. aż sos się połączy z makaronem i odrobinę zredukuje. Wykładamy makaron na talerze, posypujemy parmezanem i podajemy z lampką chłodnego, białego wina.
Smacznego!