Szaszłyki warzywne

Szaszłyki

Składniki:

  • żółta papryka
  • pomidorki koktajlowe, jędrne
  • gruby plaster świeżego ananasa
  • małe czerwone cebule
  • twarde ogórki kiszone
  • duże zielone oliwki bez pestek
  • ostra musztarda
  • po pół łyżeczki suszonych: papryki, tymianku, majeranku, oregano, bazylii, czosnku, lubczyku
  • oraz patyczki do szaszłyków

Piekarnik rozgrzewamy do 100 stopni. Warzywa, ananasa i pikle kroimy w gruba kostkę (z wyjątkiem pomidorków i oliwek), cebulę w grubsze plastry. Warzywa nadziewamy na patyczki naprzemiennie aż do wyczerpania składników. Za pomocą pędzelka smarujemy szaszłyki musztardą. Zioła mieszamy w miseczce i równomiernie posypujemy szaszłyki. Pieczemy 25 min. Na ostatnie 5 min możemy włączyc funkcję grilla, jeśli nią dysponujemy.

Podajemy z ulubionym dressingiem i podpieczonymi kromkami bagietki.

Smacznego!