Burger z Halloumi i szparagami

Sezon szparagowy w trakcie! Dziś biało-zielona propozycja wegetariańska – burger z halloumi i szparagami – prosty, pyszny i sycący 🙂

Składniki:

  • bułka burgerowa – najlepiej z tego przepisu
  • 1 duży plaster sera halloumi
  • garść zielonych szparagów
  • garść rukoli
  • sos remulada
  • prażona cebulka
  • oliwa

Szparagi obieramy i dokładnie płuczemy. Smarujemy oliwą i grillujemy 4-5 min. Halloumi również smarujemy oliwą i grillujemy po ok 2 min z każdej strony. Bułkę przekrawamy na pół, smarujemy odrobiną oliwy i tostujemy chwilę.

Bułkę smarujemy remuladą, posypujemy prażoną cebulką, układamy rukolę, halloumi i szparagi i nakrywamy wierzchem bułki. Podajemy natychmiast!

Smacznego!