Sałatka Colesław (coleslav)
Sałatka Colesław jest idealna do grilla, pieczonych mięs i ryb. Słodka, ale wyrazista w smaku.
Składniki:
- Główka białej kapusty
- 3 marchewki
- 3 łyżki octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki brązowego cukru
- 300 g majonezu
- sól i pieprz
Kapustę szatkujemy drobno, marchewkę ścieramy. Dodajemy cukier, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Rano mieszamy z majonezem i odstawiamy do lodówki na min. godzinę, ale najlepiej na 2-3.
Smacznego!
Jeśli jesteście mieszkańcami Warszawy i okolic, sałakę Colesław możecie zamówić u nas! Zapraszamy do naszej oferty kateringowej!